Van bevlogen stad tot slimme spijker

WoonKeur

Het certificaat WoonKeur wordt afgegeven aan nieuwbouwwoningen met voldoende woontechnische kwaliteit. Een woning met het WoonKeurcertificaat kent een hoog niveau aan gebruikskwaliteit, inbraakwerendheid, sociale veiligheid, toegankelijkheid en flexibiliteit. Deze kwaliteiten bevorderen de levensloopbestendigheid van de woning. Het certificaat is bedoeld om de toekomstige bewoner te behoeden voor ontwerpfouten die nu of in de toekomst ongemak kunnen opleveren.

In het Handboek WoonKeur worden de eisen omschreven waaraan voldaan moet worden om in aanmerking te komen voor het certificaat. De eisen in het handboek liggen boven het niveau van het Bouwbesluit. WoonKeur bestaat uit een verplicht basispakket dat eisen omvat betreffende de directe woonomgeving, het woongebouw en de woning. Daarnaast zijn drie pluspakketten ontwikkeld: veiligheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde.

De Twee Snoeken heeft niet alleen ervaring opgedaan met het ontwerpen en realiseren van woningen met een WoonKeur certificaat. Ook hebben we diverse ontwerpen begeleid en getoetst aan de eisen in het Handboek Woonkeur. Voor een ontwerpproject kan zowel het basispakket als één of meer van de pluspakketten beoordeeld worden. Indien niet wordt voldaan aan de criteria van WoonKeur, brengen we een oplossingsgericht advies uit. In overleg met de opdrachtgever wordt bekeken wat voor het betreffende ontwerpproject een passende oplossing is. 


woonkeur klein.bmp
0,4531 seconds