Enexis - Zwolle


Als interieurarchitect van dit Enexiskantoor hebben we in samenwerking met onze bouwpartners het maximale uit de renovatie van de oudbouw (1954) en de nieuwbouw gehaald. Het gebouw heeft circa 70% minder energie nodig dan gangbare gebouwen. Met oplevercertificaat BREEAM Excellent is het gebouw ‘E Enexis’ één van de duurzaamste kantoren van Nederland. Ontwerpbureau Sacon heeft in haar ontwerp een nieuw ‘hart’ en oriëntatiepunt toegevoegd in de vorm van een centrale verkeers-en verblijfszone, gevormd door twee atria. De wanden van het atrium zijn transparant, de borstweringen van wanden en vides zijn bekleed met smalle houten latten van Nederlandse populieren. Via daklichten in het atriumdak kan daglicht tot diep in het gebouw doordringen. Het interieurontwerp van De Twee Snoeken versterkt de gebouwstructuur en geeft invulling aan een creatieve en duurzame werkomgeving. In het bovenregionale kantoor, dat we hebben ingericht volgens de principes van het flexibel-kantoorconcept, werken stafdiensten zoals ICT, Communicatie en Inkoop. Er zijn 344 werkplekken, waarvan 93 flexplekken.

Uitvoering: Bouwcombinatie Trebbe-Van Wijnen,
Architect casco: Sacon, Foto's: Ben Vulkers fotografie

toon meer informatie