Rijkskantoor Amsterdam - in uitvoering


Samen met Aannemingsmaatschappij Hegeman hebben we de design & build opdracht gekregen voor  de realisatie van Rijkskantoor Pieter Calandlaan in  Amsterdam. Het gebouw heeft een bruto vloeroppervlakte van 6.836 m² en heeft dienst gedaan als stadsdeelkantoor van de Gemeente Amsterdam. Dit is nog terug te zien aan de raadzaal, trouwzaal en loketten op de begane grond van het gebouw.

De opgave bestaat uit de bouwkundige renovatie van het gebouw en het ontwerpen en realiseren van een inbouwpakket voor meerdere Rijksdiensten. Het interieurontwerp wordt volgens de richtlijnen van de FWR (Fysieke Werkomgeving Rijk) ontworpen. Dat betekent een kantooromgeving t.b.v. activiteitgerelateerd werken, afgestemd op de specifieke eisen en wensen van de diverse Rijksdiensten. Daarnaast zal op de begane grond een ontvangst- en dienstverleningsgebied voor de verschillende gebruikers van het gebouw vormgegeven worden.

Het project is aanbesteed op basis van een vast bedrag (fixed price). Bij de selectie hebben de kwaliteitscriteria dus voor 100% geteld. wat bij aanbestedingen (helaas) zelden voorkomt.
toon meer informatie