Gemeentehuis - Boxtel


Transparant, interactief, fris en open. Dat zijn de kernwoorden voor het verbouwde gemeentehuis van Boxtel. Het gemeentehuis heeft een transformatie ondergaan. Dat is direct te zien in de publieksruimte, nu een grote, open ruimte, met balies en een grote leestafel. Het werkgebied achter de publiekshal is ingericht op Het Nieuwe Werken.

De gemeente wilde graag het gezicht van Boxtel in het interieur weerspiegeld zien. Daarvoor hebben we verschillende werknemers en bewoners van de gemeente geïnterviewd. De thema’s die naar voren kwamen in de gesprekken, zijn verwerkt in kleur- en materiaalgebruik en toegepast in wand- en vloerbekleding.

Een gedeelte van het gemeentehuis is oorspronkelijk ontworpen in Bossche School stijl. Met de herindeling is dit weer beter zichtbaar geworden. Ook is de Bossche School - met de keuze voor kleuren en de toepassing van een eikenhouten wand met koperen nagels - weer herkenbaar gemaakt in het interieur.

Foto's: Yvonne Lukkenaar
toon meer informatie