Belastingkantoor GBLT - Zwolle


Gemeenschappelijk Belastingkantoor Lococensus-Tricijn bevindt zich op 2 verdiepingen van het stadskantoor. Het ontwerp is onderdeel van de totale renovatie van stadskantoor Zwolle.

Het concept is afgestemd op Het Nieuwe Werken exact passend bij de organisatie GBLT. Inspiratie voor het kleurconcept was het vakgebied van GBLT.
De grijs- en blauwtinten verwijzen naar het ‘water’ dat in het werk van GBLT (waterschapsbelasting) een rol speelt. Water komt ook terug in de schematische weergave van de IJssel in de vloer, en in de grafische afbeeldingen op de wanden.

Er is meubilair hergebruikt en aangevuld met nieuw meubilair, in overleg met medewerkers. Binnenwanden zijn opnieuw opgebouwd in een open structuur, voor ‘cocons’: concentratiewerkplekken en kleine bel-ruimten. De differentiatie van werkplekken is doorgevoerd met twee experimentele fietswerkplekken, gezamenlijke brainstormruimten en samenwerkgebieden. Bijzonder in dit project is de geringe aanwezigheid van kasten, door de vergevorderde automatisering van de organisatie.

Foto's: Yvonne Lukkenaar Fotografie

toon meer informatie