ODBN - 's-Hertogenbosch


De Omgevingsdienst Brabant-Noord (ODBN) is een samenwerkingsverband tussen de provincie Noord-Brabant, gemeentes en het RMB, een adviesdienst op het gebied van Ruimte, Milieu en Bouwen. De nieuwe organisatie is in een gerenoveerd kantoor gehuisvest, dat moest worden ingericht op Het Nieuwe Werken.

Om activiteitgerelateerd werken mogelijk te maken is een open kantooromgeving ontworpen met taakgerichte werkplekken. Het vertrekpunt van het interieurconcept was ‘parels in het Brabants landschap’. Het landschap werd hierbij gevormd door de neutrale werkomgeving met natuurlijke tinten. In dit landschap zijn kleurige ‘parels’ gelegd. Deze sprekende plekken in de open kantooromgeving hebben bijzondere functies, zo is er bijvoorbeeld de ‘huiskamer’, een centrale ontmoetingsplek van iedere afdeling.

Bij de indeling is gebruik gemaakt van een verdeling van de kantooromgeving in open en gesloten segmenten. Hierdoor is een afwisselende werkomgeving ontstaan met duidelijk herkenbare, verschillende typen werkplekken. Bovendien is hierdoor een kleinschalige, meer intieme sfeer ontstaan binnen het grotere geheel.

foto's: Yvonne Lukkenaar Fotografie

toon meer informatie