Golfclub Stippelberg - Gemert-Bakel


De opdrachtgever heeft na een meervoudige opdracht gekozen voor het compacte en slimme ontwerp van De Twee Snoeken. Bijzonder aan het clubgebouw is de onderverdieping op maaiveldniveau, het clubhuis ligt als het ware in de grond. Hier bevinden zich diverse ruimten die weinig daglicht behoeven: een kantoor, de golfshop, kleedruimten, sanitaire ruimten, techniek en een grote lockerruimte.
      De centrale hal ontwikkelt zich rond een vide met een royale trap en krijgt veel licht door grote glazen insnijdingen in de kap. Op de eerste verdieping bevinden zich de brasserie, het restaurant, de keuken met bijruimten, en een zeer riant terras. Op de tweede verdieping zijn kantoren en een instructielokaal ondergebracht. Door de verhoogde ligging van de belangrijkste verblijfsruimten en een rondlopende glasstrook in de gevels, is er op elke plek in het clubhuis, een mooi uitzicht over de golfbanen.

Ook het interieur is ontworpen door De Twee Snoeken. In nauw overleg met het bestuur en de gebruikers is gekozen voor een passende inrichting. De inrichting is mede afgestemd op de omgeving door de toepassing van verschillende groen- en aardetinten.

Foto's: Yvonne Lukkenaar Fotografie
toon meer informatie