Raadhuis - Zaltbommel


Door de verhuizing van de gemeentelijke organisatie van Zaltbommel, kwam het prachtige monumentale Raadhuis ter beschikking. Het was de nadrukkelijke wens van de gemeente, om deze Raadzaal in de kern van het oude stadje toch te handhaven. 
          Door het jarenlange gebruik van het Raadhuis, vertoonde dat een erg ‘versleten’ indruk. Met hoofdzakelijk cosmetische middelen hebben wij het gebouw weer een nieuwe uitstraling gegeven, met respect voor het bestaande monument. Het complete kleurengamma - lichter en frisser dan werd aangetroffen - is mede bepaald door historisch kleuronderzoek. Relatief kleine - maar voor de uitstraling van belang zijnde - bouwkundige aanpassingen zijn in het plan meegenomen. Zoals een hardglazen balustrade bij de publiekstribune op de eerste verdieping. 

Het meubilair van de Raadzaal is speciaal ontworpen en geproduceerd. In het vloerkleed is de plattegrond van Zaltbommel en omgeving weergegeven. De verlichting en stoffering is door de interieurarchitecten van De Twee Snoeken geadviseerd.



Locatie: Zaltbommel, Markt
Foto's: Yvonne Lukkenaar Fotografie
toon meer informatie