Gemeentehuis - Maasdriel


Door een gewijzigde structuur van de gemeentelijke organisatie bleken aanpassingen nodig, aan het nog niet zo lang daarvoor aangepaste gemeentehuis van Maasdriel. Na een visiepresentatie van enkele bureaus werd de opdracht gegeven aan De Twee Snoeken. De publiekshal moest opnieuw gestructureerd, vormgegeven en ingericht worden. 

De door medewerkers van De Twee Snoeken gemaakte 3D visualisaties hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de onderbouwing van de juiste keuze.

Alle vaste meubels zijn ontworpen tot in detail. Ook de verlichtingsarmaturen zijn in het plan geïntegreerd. In de vloerafwerking is het verloop van de rivier de Maas, die mede de naam van de gemeente heeft bepaald, gebruikt als vormgevend motief.

Vooral door een overzichtelijke opstelling en routing, en terugkomende thema’s van kleur- en materiaalgebruik, zijn er overzichtelijke en heldere ruimten ontstaan.


Foto's: Yvonne Lukkenaar
toon meer informatie