Gemeentekantoor - Zaltbommel


Het gemeentekantoor is gerealiseerd in een bestaand kantoorpand aan de A2. De Twee Snoeken kreeg de opdracht voor de architectonische aanpak van het entreegebied, de bouwkundige aanpassingen van het interieur en de complete inrichting van de kantoren en de publiekshal.

De vormgeving van de ontvangstbalie bij de entree samen met het meubilair voor de wacht- en documentatieruimte, is als geheel op elkaar afgestemd ontworpen. De kleur groen is daarbij als leidend motief gekozen als verwijzing naar de groene omgeving van het historische stadje.

De overige ruimten van het kantoorgebouw zijn met een open karakter vorm gegeven, met glas en een terughoudend kleurgebruik. Het betreft diverse werkplekken in verschillende typologieën en vergaderruimten en overige vertrekken. De meest representatieve ruimte van de gemeentelijke organisatie, de Raadzaal, is in het centrum van het Zaltbommel gehandhaafd in het monumentale historische Raadhuis. Later is ook dat pand door De Twee Snoeken verbouwd en ingericht.

Foto's: Norbert van Onna
toon meer informatie