Gemeentehuis - Oss


De nieuwe publiekshal van Gemeenthuis Oss beslaat twee verdiepingen. Door de ruime opzet, de toepassing van een glazen pui en het gebruik van lichte kleuren en houtsoorten is een heldere, transparante ruimte ontstaan. Iedere balie heeft een eigen gezicht,maar blijft onderdeel van een samenhangend geheel. 

Voor de inrichting van de kantoren zijn verschillende medewerkers geïnterviewd. De belangrijkste werkzaamheden en kernwaarden van iedere dienst zijn vertaald in een ruimtelijke opzet van de facilitaire zones van iedere verdieping.

Bij het ontwerp van de nieuwe raadzaal heeft de gewenste openheid en openbaarheid een belangrijke rol gespeeld. De trouwzaal heeft eveneens een open karakter. Een sprekend en gezichtsbepalend element in het interieur is het middenpad, uitgevoerd in hout, dat refereert aan de traditionele rode loper. 

Het personeelsrestaurant heeft meerdere functies en ademt daarom verschillende sferen uit, die tot uitdrukking komen in de inrichting van het interieur.

Foto's: Norbert van onna
toon meer informatie