Woonstichting 'thuis - Eindhoven


Het project Huisvesting ‘thuis Eindhoven is onderdeel van een grote wijkvernieuwing van de buurt rond het Vredesplein, waarvoor De Architectenwerkgroep Tilburg het stedenbouwkundig plan maakte. Architecten Maarten Willems en Sebastiaan Robben van De Twee Snoeken zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van dit specifieke bouwblok.

Het complex aan de Kronehoefstraat is opgedeeld in een twee hoofdmassa’s (hoofdkantoor Woonstichting ‘thuis en Gezondheidscentrum Vredesplein ) met vijf bouwlagen aan de westkant en een gestapeld bouwblok van 2, 3 en 4 bouwlagen aan de oostzijde. Onder het complex ligt een parkeergarage met 165 plaatsen. Het gebouw wordt duurzaam gekoeld en verwarmd door een WKO (warmte-koude-opslag) installatie.

Naast de kantoorruimtes, de apotheek, een huisartsenpraktijk en een praktijk voor fysiotherapie, bevinden zich in de beide gebouwen in totaal 48 appartementen. Boven het kantoor liggen drie lagen met appartementen en boven het Gezondheidscentrum liggen patio-appartementen, trapsgewijs gestapeld.

Foto's exterieur: Norbert van Onna, foto's interieur: Yvonne Lukkenaar
toon meer informatie