SPM - Nieuwkuijk


Exterieur: Dit perceel ligt onder een hoek aan de A59, de meest geluid belaste zijde is ook de zonzijde.  Daarom is gekozen voor een eenvoudige massa die zich opent naar de A59 met een semitransparant scherm. Tussen het scherm en het kantoorgebouw ligt een binnentuin. De gevelopbouw  is een grid van aluminium cassettes. Het metallic aluminium wordt gecombineerd met glazen panelen en emailliet.

Interieur: De ontvangsthal en showroom grenzen aan de patio. Voorbij de entree ligt het Het Fashion Café. Het magazijn in het linkergedeelte van het gebouw kan op eenvoudige wijze omgebouwd worden tot kantoren, de gevelstructuur is hier op voorbereid. In de showroom heeft de catwalk een prominente plek. Hij begint op de vloer, gaat over in een spreektafel, loopt door in een AV-wand en keert terug via het plafond.

Tuin en landschap - Houtman en Sander; Constructeur - Bouwtechnisch Adviesburo Ad Wouters B.V; Technische installaties - ABT Velp; Aannemer - Bouwbedrijf Moonen; Bruto vloeroppervlakte ca 2300 m2

Foto's: Yvonne Lukkenaar

toon meer informatie