Woonhuis - Rosmalen


Bij het ontwerp van dit woonhuis speelde het bestemmingsplan een doorslaggevende rol. Los van het hoofdgebouw mocht alleen een bijgebouw op de kavel worden geplaatst. Het bestaande woonhuis was echter te klein, daarom is het hoofdgebouw gesloopt. Vervolgens is een nieuw hoofdvolume ontworpen met een bijgebouw. Door de volumes naast elkaar op de kavel te plaatsen en met elkaar te verbinden, kon de gehele breedte van de kavel worden benut. Bovendien konden woonhuis en bijgebouw worden vormgegeven als één samenhangend geheel.

Op de onderste laag is in het midden van het woonhuis een tweede volume haaks op het onderste gelegd, waardoor een symmetrisch totaal is ontstaan, met een centraal gelegen hoogteaccent.

Wat materialisering betreft heeft het woonhuis een bijzondere uitstraling gekregen door de bijna 53 cm lange, lichtgrijze baksteen. De horizontaliteit van het woonhuis wordt door het gebruik van deze steen benadrukt. Haaks hierop zijn bij de garage en aan de buitenwand van het hoofdvolume, verticale eikenhouten latten toegepast.

Foto 1-9: Norbert van Onna,  Foto 10-14: Yvonne Lukkenaar
toon meer informatie