Gemeentehuis - Montferland


De Twee Snoeken heeft voor de gemeente Montferland een bestaand kantoorpand in Didam omgebouwd tot gemeentehuis. Het pand diende allereerst te worden aangepast aan de dienstverlenende taak van de gemeente. Daarom is aan de voorzijde van het gebouw een nieuwe entreehal geplaatst. Door de transparante vormgeving oogt de entree toegankelijk voor publiek.

Vervolgens diende het kantoorpand geschikt te worden gemaakt voor het Nieuwe Werken. De opzet van het gebouw gaf ons de mogelijkheid om op een eenvoudige manier een eigentijds kantoorconcept in te bouwen. De open kantooromgeving is voorzien van uiteenlopende typen werkplekken, die taakgericht werken faciliteren.

Het bestaande kantoor was onvoldoende energiezuinig. Er is daarom extra geïnvesteerd in duurzaamheidsmaatregelen, waaronder de isolatie van de gevel, het aanbrengen van een donkerkleurige gevelbeplating, de vervanging van het glas, de toepassing van een klimaatplafond en WKO-installatie en de plaatsing van een ‘solar tracker’ en zonnepanelen op het dak.

Foto's: Yvonne Lukkenaar Fotografie
toon meer informatie