Herman Broeren School - Rosmalen


De Herman Broeren School is een school voor speciaal onderwijs, bestaande uit Speciale Zorg en Praktijkklassen (SZP) en Leer Midden Bouw (LMB). De school heeft een zeer gedifferentieerde groep leerlingen en meer dan 180 medewerkers.

Zowel SZP als LMB hebben een eigen onderwijsconcept en een eigen ruimtevraag Het was dan ook een uitdaging voor De Twee Snoeken om de diverse programma's, functies en wensen van medewerkers en leerlingen met elkaar in één gebouw te verenigen. Maar dat is zeker gelukt!

Een goede structuur en duidelijke scheiding van verschillende onderwijsvormen is voor de leerlingen van essentieel belang. Daarom is die structuur ook duidelijk aangebracht in de ordening van de gebouwen. Dwars door het terrein loopt een slingerende hoofdmassa die het gebied in tweeën deelt. Er ontstaan daardoor twee duidelijke pleinen, waaraan paviljoenachtige gebouwen geplaatst zijn. Door middel van een slingerende daklijst worden de gebouwen aan elkaar gekoppeld. Zo ontstaan overwegend ronde vormen, die vriendelijk ogen, maar de ruimten toch duidelijk inkaderen.

foto's: Yvonne Lukkenaar

toon meer informatie