Dienstverleningscentrum - Rucphen


Bewoners van Rucphen kunnen in het Dienstverle-
ningscentrum terecht bij de gemeente, de Stichting Vluchteling, de bibliotheek, het gemeentearchief en de politiepost. Onder het totale complex is een half verdiepte parkeergarage aangelegd. De grote kappen van boerdeijen in de omgeving zijn als ontwerpthema gebruikt voor de centrale ontmoetingshal. De transparante noordgevel geeft een mooi uitzicht op het omringende landschap. Door verschuivingen in het kantoorblok zijn twee patio’s ontwikkeld, die het daglicht tot diep in de centrale hal laten doordringen.

Het kantoorgedeelte is strakker en afgedekt met 5 flauw hellende daken (een verwijzing naar de 5 kernen van de gemeente). Het kantoor heeft een gesloten gevelopbouw. Smalle verticale stroken voorzien dit gedeelte van het noodzakelijke daglicht. Hierdoor vormt het kantorenblok als ware een achtergrond voor de uitnodigende publiekshal.
    Onze interieurarchitecten hebben alle verschillende afdelingen een eigen identiteit gegeven. Er is gezocht naar lokale thema’s, waarin de medewerkers zich kunnen herkennen. Het interieurontwerp is tot stand gekomen in samenspraak met de medewerkers. 

Foto's: Norbert van Onna
toon meer informatie