Myllesweerd - Mill


Myllesweerd heeft een prominente plaats in het hart van het dorp, tegenover de kerk. Ons bureau ontwierp het nieuwe gebouw, dat is aangesloten op de hoofdetage van het bestaande gemeentecomplex. Daarbij gaven we het bestaande gemeentehuis een facelift. De Gelderlander (14-04-2012) publiceerde deze reacties: 'een schitterend gebouw', 'dit nemen ze ons niet meer af' en 'met deze parel kan Mill in lengte van jaren vooruit'. 

Myllesweerd bevat een bibliotheek, muziekschool, lokale omroep, een grote zaal voor concerten, een foyer en een café. Daarnaast zijn er kantoren van verenigingen en sociale organisaties ondergebracht. Diverse vides verbinden de kantoren met de bel-etage en het souterrain. Ook het interieur van Myllesweerd is door ons bureau vormgegeven. Hiervoor is uitvoerig gesproken met gebruikers, het stichtingsbestuur en omwonenden. Het resultaat is een interieur waar de gebruikers enthousiast over zijn. Daarmee is voor ons het belangrijkste doel bereikt! De stedenbouwkundige inpassing is mede het resultaat van een samenwerking met de landschapsarchitecten Houtman + Sander. Zij ontwierpen ook de inrichting van de patio.

Foto's: Norbert van Onna
toon meer informatie