Woonzorgcomplex - De Rips


Het woonzorgcomplex aan de Hertsigstraat in De Rips bevat 12 seniorenwoningen met een zorgsteunpunt. De bouwmassa ligt aan de west- en noordzijde van de kavel, de woningen liggen rondom een gezamenlijke tuin. Het gebouw onderscheidt zich van de standaard woningbouw, door de toepassing van traditionele loggia’s. De pui van de woon- en slaapkamer ligt schuin in één lijn. Zo ontstaat voor de bewoners bovendien een balkon over de volledige gevelbreedte. Door een verbreding van de galerij bij de entree van ieder appartement, kan elke bewoner zijn scootmobiel naast de voordeur parkeren. De galerijen zijn licht en warm van karakter, door de toepassing van gematteerd glas in de buitengevel, en onbehandeld Western Red Cedar voor de binnengevels.


Foto's: Norbert van Onna

toon meer informatie