Van bevlogen stad tot slimme spijker

Nieuwsarchief

De Twee Snoeken renoveert Rijkskantoor

Design&build
Samen met Aannemingsmaatschappij Hegeman hebben we de design & build opdracht gekregen voor de realisatie van Rijkskantoor Pieter Calandlaan in Amsterdam. Het gebouw heeft een bruto vloeroppervlakte van 6.836 m² en heeft dienst gedaan als stadsdeelkantoor van de Gemeente Amsterdam. Dit is nog terug te zien aan de raadzaal, trouwzaal en loketten op de begane grond van het gebouw.

18752_int 01 - wachtruimte.jpg

Flexibel&duurzaam
De opgave bestaat uit de bouwkundige renovatie van het gebouw en het ontwerpen en realiseren van een inbouwpakket voor meerdere Rijksdiensten. Het interieurontwerp wordt volgens de richtlijnen van de FWR (Fysieke Werkomgeving Rijk) ontworpen. Dat betekent een kantooromgeving t.b.v. activiteitgerelateerd werken, afgestemd op de specifieke eisen en wensen van de diverse Rijksdiensten. Daarnaast zal op de begane grond een ontvangst- en dienstverleningsgebied voor de verschillende gebruikers van het gebouw vormgegeven worden. Hierbij is extra aandacht voor de manier waarop diverse bezoekers hun weg in het Rijkskantoor vinden.

Bij het ontwerp van de kantooromgeving ligt de nadruk sterk op de realisering van een flexibel en duurzaam interieur, dat gemakkelijk kan worden aangepast aan toekomstige functiewijzigingen. Ook is het van belang dat het interieur een generiek karakter krijgt, waardoor het tevens voor andere Rijksdiensten bruikbaar en herkenbaar is.

18752_int 02 - vergadercluster.jpg

Kwaliteit!

Het project is aanbesteed op basis van een vast bedrag (fixed price). Bij de selectie hebben de kwaliteitscriteria dus voor 100% geteld. wat bij aanbestedingen (helaas) zelden voorkomt.

18752_int 03 - werkdomein.jpg

18752_int 04 - zone spreekkamers.jpg

18752_int 05 - restaurant.jpg


Naar nieuwsoverzicht

0,4058 seconds